Kisah Menyeramkan tentang Rosmah Mansor yang ramai TIDAK TAHU! | MalaysiaBaru.org - Membina Malaysia Baru.

Advertisement

hicore

Kisah Menyeramkan tentang Rosmah Mansor yang ramai TIDAK TAHU!


1. Video ‘Perempuan Puaka’
Reputasi Rosmah sebagai isteri Perdana Menteri mula tercalar apabila muncul sebuah video bertajuk ‘Rosmah Perempuan Puaka’ yang viral kat YouTube pada 25 Jun 2009 dulu. Video yang kononnya dikatakan kempen nak menjatuhkan isteri PM ni melabel Rosmah sebagai perempuan puaka yang mengamalkan ilmu hitam dan mempunyai masalah kekeluargaan dengan adik kandung dan anak sendiri.

2. Kes Bom C4
Sehingga sekarang kes pembunuhan wanita Mongolia, Altantuya Shariibuu masih tak terjawab. Dikatakan mempunyai hubungan sulit dengan Najib Razak, Rosmah terpalit dengan isu ini kerana dikatakan memberi arahan kepada dua anggota UTK yang juga pengawai keselamatan bekas PM untuk membunuh Altantuya.

3. Guna title ‘Wanita Pertama’
Sebagai sebuah negara yang amalkan konsep Raja Berpelembagaan, isu penggunaan gelaran ‘Wanita Pertama’ dalam Artikel 32 (2) Perlembagaan Persekutuan menetapkan hanya isteri Yang di-Pertuan Agong (YDPA) yang kedua selepas YDPA layak memegang title “Wanita Pertama Malaysia”. Tapi lain pulak semasa Rosmah Mansor menjadi isteri PM, beliau dah menggunakan panggilan tu secara besar-besaran kat Malaysia.

4. Kenyataan mengenai gempa bumi dan tsunami Jepun 2011
Lepas satu, datang lagi satu kontroversi berkaitan Datin Seri Rosmah. Kali ini melibatkan sebuah petikan video dari Astro AWANI pada 15 Mac 2011 yang berkaitan Rosmah memberi komen mengenai gempa bumi dan tsunami Jepun 2011.

5. Dahsyat berbelanja
Nama Rosmah Mansor bukan saja disebut-sebut dalam negara tapi akhbar luar negara pun sibuk bercakap mengenainya sehingga kolumnis Sydney Morning Herald mengeluarkan kenyataan dengan memanggil isteri bekas PM ni sebagai ‘wanita pertama kaki berbelanja’.


 

0 comments:

Catat Ulasan

Share This Article

Comment

Tun Dr Mahathir Official YouTube Channel